Beveiligingsrisico’s van je website

Er is altijd een beveiligingsrisico

Je website kan nooit voor de volledige 100% veilig zijn. Hackers zijn voortdurend bezig nieuwe kwetsbaarheden te ontdekken en nieuwe dingen proberen om zich toegang te verschaffen tot jouw betrouwbare informatie. De online wereld verandert snel en hetzelfde geldt ook voor de veiligheid. Een goede beveiliging gaat over het minimaliseren van het risico. Als Iemand probeert je een 100% veilige oplossing te verkopen, zijn zij je eigenlijk aan het oplichten. Je kunt nooit helemaal veilig zijn, maar je kunt wel veel doen om het risico tot het uiterste te beperken.

Geef WordPress niet de schuld

De haters zullen altijd zeggen dat WordPress niet veilig is. Dat is niet per se waar, het hangt er van af hoe je WordPress hebt ingericht en gebruikt. Als je het niet regelmatig bijwerkt of slecht gebruikt, dan is het inderdaad niet veilig. De realiteit is dat 17% van de websites in de wereld is ontwikkeld met WordPress. Dit maakt het systeem een belangrijk doelwit. Je moet dus slim zijn. Je moet ervor zorgen dat je software en plug-ins regelmatig bijgewerkt worden en volg de “lessons learned” om je website tegen ongewenst gebruik te beschermen

Veel beveiligingsproblemen hebben weinig te maken met WordPress en hebben meer te maken hebben met server kwetsbaarheden, cross-contaminatie. Denk aan het gebruik van slechte wachtwoorden. Het nemen van slechte beslissingen kunnen je website ondermijnen, en dat is waar of je nu WordPress of een andere oplossing toepast. Geen WordPress dus niet schuld als je website onveilig blijkt te zijn.