De kunst van het interessant zijn

Doe eens iets geks

Wat goed advies, ook al is het niets nieuws. Je weet waarschijnlijk al vanaf het begin dat het kunnen interesseren van lezers een cruciaal onderdeel is van de groei van een populair blog.

Ik heb onderzocht wat de dingen zijn die aandacht vragen, zowel van mijzelf als van anderen, en ik heb een lijst samengesteld met 21 technieken die werken. Deze lijst is verre van volledig, dat weet ik zeker, maar het moet genoeg zijn om je op weg te helpen …

1. Wees anders

De wereld is vol met mensen die proberen de juiste dingen te doen. Het is zo gebruikelijk geworden dat velen van ons zich eraan vervelen. We verlangen naar iemand die bereid is om het verkeerde te doen, het verkeerde te zeggen, het verkeerde te zijn. Als je de moed hebt om die persoon te zijn , zul je merken dat veel mensen op je letten.

2. Heb gelijk

Je kunt ook aandacht krijgen door gelijk te hebben … maar alleen als je meer gelijk hebt dan alle anderen. Ren een kilometer sneller dan wie dan ook, leg je onderwerp duidelijker uit dan wie dan ook, wees grappiger dan alle anderen. Belichaam de perfectie en mensen zullen het opmerken.

3. Communiceer wat anderen niet kunnen

Als schrijvers nemen we ideeën uit ons hoofd en zetten ze op papier. Soms vergeten we hoe moeilijk dat voor sommige mensen is en hoe waardevol dat ons maakt. Veel mensen zouden alles geven om te kunnen zeggen wat ze bedoelen. Maar dat kunnen ze niet. Dus wenden zij zich tot liedjes, boeken en kunst die voor hen communiceren. Wees een producent van die dingen en je zult hun aandacht nooit verliezen.

4. Doe iets

Iedereen online probeert iets belangrijks te zeggen, maar slechts weinigen proberen iets belangrijks te doen. Als je aandacht wilt, durf dan niet alleen advies aan anderen te geven, maar dat advies zelf na te leven. Dan te publiceren op het open web (Internet, social media).

5. Verras mensen

Chip Munck en Dan Health, auteurs van Made to Stick , zeggen dat een van de beste manieren om jezelf te onderscheiden, is door de “gokmachines” van mensen te breken. Neem een ​​verrassende positie in, maak een vreemde analogie of doe het tegenovergestelde van wat je normaal doet. Zolang het onverwacht is, zullen mensen stoppen en opletten.

6. Maak mensen aan het lachen

Bloggers zijn veel te serieus. We zijn zo druk bezig met lesgeven dat we soms vergeten te entertainen. Als gevolg hiervan valt een groot deel van de lezers in slaap. En wat is de beste manier om mensen wakker te maken? Humor. Sprekers in het openbaar gebruiken het al eeuwen en zolang het geschikt is voor jouw publiek, kan humor jouw lezers wakker schudden en ervoor zorgen dat ze weer opletten.

7. Bied ze een aspirine aan

Sommige van de beste blogposts die ooit zijn geschreven, werken bijna als aspirine. Je lezer heeft hoofdpijn, je hebt een remedie, dus je biedt ze die remedie aan in de vorm van een blogpost. Ze letten op … niet vanwege hoe mooi of goed je blogpost gemaakt is, maar omdat het hun hoofdpijn geneest. Conclusie: probeer je te gedragen als een apotheker, geen blogger, en het zal je nooit ontbreken aan aandacht.

8. Laat een (half) naakte vrouw zien

Is het je ooit opgevallen dat een onevenredig aantal advertenties een schaars geklede vrouw bevat? Dat komt omdat het werkt. Het trekt de aandacht van niet alleen mannen (zoals je zou verwachten), maar ook vrouwen. Om welke reden dan ook, bijna iedereen voelt zich tot aangetrokken.

9. Vertel ze wie ze zijn

“Wie ben ik?” Is niet alleen een vraag; het is een universele zoektocht die de meesten van ons ons hele leven volgen, onszelf voortdurend definiëren en herdefiniëren, altijd onzeker over de vraag of wie we zijn echt wij zijn. Als blogger kun je (en moet) die onzekerheid benutten. Verander je ouw blog in iets dat je lezers definieert.

10. Voorspel de toekomst

Gebruik af en toe je expertise, vakkennis en ervaring om een ​​bizarre bewering over de toekomst te maken. Als je enige autoriteit hebt, zullen mensen dit opmerken. Brian of Sonia hebben een overtuigend, goed gemotiveerd argument geschreven dat online cursussen het businessmodel van de toekomst zou zijn. Enkele grote namen in online marketing hebben het er nog steeds over.

11. Laat je innerlijke sukkel los

Veel blogberichten lijken op miniatuurboeken; ze zijn leerzaam, goed georganiseerd en brengen je in slaap met hun gebrek aan enthousiasme. Als je beroemd wilt worden op internet, stop dan met proberen te klinken als een alwetende leraar en laat de “innerlijke sukkel” in je los – het deel van jou dat zo verliefd is op je onderwerp dat iedereen het grappig vindt … maar toch blijft opletten.

12. Wees moedig

Een feit is dat vrijwel iedereen de slag van tegenspoed gevoeld heeft, maar slechts weinigen van ons reageren erop met moed en gratie. Wees een van die mensen, en je zult merken dat de wereld zal kijken.

13. Wees verrassend eerlijk

Vertel af en toe de waarheid. Wees zo eerlijk dat je zelfs bang bent om op de Verzend knop te klikken. Wees zo eerlijk dat niemand weet wat te zeggen in het commentaar. Je zult je beter voelen … en mensen zullen het over je hebben.

14. Wees oneerbiedig

Wil je mensen wakker maken? Maak grapjes over hun werk, hun politiek, hun familie – alles wat ze dierbaar is. Ja, de kans is groot dat ze beledigd zullen zijn, maar veel andere mensen zullen het hilarisch vinden. Als je er niet tegen kunt om door een deel van de wereld te worden gehaat en geliefd door een ander, dan verdien je het niet om een ​​blog te hebben.

15. Vertel een goed verhaal

Dit is zo vaak in ons geprent dat ik het bijna niet had opgenomen … behalve één ding: mensen begrijpen het nog steeds niet. Ja, verhalen ondersteunen je punten, maken solide openers en leren mensen terwijl ze onderhouden worden, maar een goed verhaal kan je een legende maken . Ik heb het niet over de kleine anekdotes die de blogosfeer bepalen. Ik heb het over het verhaal dat je achtervolgt op je sterfbed. Vergeet alle andere verhalen. Vertel me dat ene verhaal.

16. Breek een belangrijk nieuwtje

Elke keer dat Google iets nieuws doet, schrijven duizenden bloggers erover. Dat is geweldig voor Google, maar waar is het echte voordeel voor de bloggers? De eerste die het verhaal doorbreekt, is de enige die ertoe doet. Het haalt al het verkeer, links en autoriteit op. Alle anderen zijn slechts een echo.

17. Weerleg het bewezen

Lange tijd dacht iedereen dat je de beste moest zijn om succesvol te zijn. Toen kwam Chris Anderson langs en zette de wereld op zijn kop met “The Long Tail”. Hij weerlegde wat veel mensen als waar beschouwden, en het maakte hem (nog meer) beroemd. Toegegeven, het is moeilijk om een ​​doorbraak te bewerkstelligen, maar als je er een tegenkomt, zullen mensen jaren over je praten.

18. Kies de perfecte foto

Wil je een goede post beter maken? Kies een foto die precies uitdrukt wat je bedoelt en plaats deze bovenaan je bericht. Ja, het kost tijd, maar het extra verkeer is het meer dan waard.

19. Beheers de metafoor

Metaforen zijn de paden die we creëren om onze lezers naar onze ideeën te leiden. Maak er een die sterk genoeg is en het zal een snelweg van aandacht worden, die lezers sneller naar je blog zal leiden dan welke andere techniek.

20. Maak een kunstwerk

Veel bloggers gooien berichten uit zoals slachthuizen kippen eruit gooien. Het zijn lelijke dingen, geschikt voor niets anders dan consumptie. Als je mensen wilt verrassen, stop dan en doe wat echte moeite in je blogposts en creëer een kunstwerk. Je zult verrast zijn door hoeveel mensen het wordt onthouden. Zelfs lang nadat het van je voorpagina is gehaald.

21. Zet je lezers op de eerste plaats

Ja, jij bent de blogger. Ja, jij bent degene met talent. Ja, jij bent degene die zich kapot werkt. Maar dat doet er niet toe. De enige consequentie is je lezer. Je kunt zo lang als je wilt tegen dit feit tekeer gaan, maar zolang je dat doet, zul je nooit interessant zijn.