Domeinnaam registratie

Een domeinnaam registratie daar begint het meestal mee. Een domeinnaam is als het ware jouw digitaal adres waarop iedereen je kan vinden. Je domeinnaam is eigenlijk het startpunt voor de creatie van je website. Bij diverse providers kun je jouw favoriete domeinnaam laten vastleggen. De registratie van je .NL domeinnaam vindt plaats bij de SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland).

Elke vastgelegde domeinnaam staat geregistreerd in het Domain Name System (DNS). Dit is het naamgevingssysteem waarmee websites, netwerken, computers, webservers, mailservers en andere toepassingen op het internet worden geïdentificeerd, zo elkaar weten te vinden en met elkaar communiceren. De registratie van .nl domeinnamen kun je inzien bij het SIDN onder vermelding van de domeinnaam.

Heb je nog geen concrete plannen om online te gaan ondernemen, maar wel een bepaalde domeinnaam in gedachten? Dan is het slim om deze alvast te registreren, aangezien iedere domeinnaam uniek is en slechts één keer kan worden vastgelegd.

Het is mij in het verleden een enkele keer overkomen dat ik dacht een domeinnaam op een later tijdstip te registreren en op het moment van actie te laat was. De kans dat je deze domeinnaam ooit nog eens op je eigen naam kunt vastleggen is dan zo goed als nihil.