Linkbuilding

Beoordelingen over uw site vanuit een Google Mijn Bedrijfsprofiel helpen op twee manieren. Ten eerste laten zij klanten weten dat uw bedrijf legitiem is en vertrouwen bouwen. Ze geven ook een metric waarmee Google uw site kan vergelijken met anderen.

Denkt u dat niemand uw reviews leest, of niet de moeite waard zijn? U heeft het mis – de eTelling Group (in de VS) heeft geconstateerd dat 92% van de consumenten recensies bekijkt bij het nemen van een beslissing over een leverancier.

74% van de gebruikers kiest geen verkoper met een slechte reputatie. En 1-ster meer heeft voor een onderneming een omzetstijging van 5-9% tot gevolg.

84% van de consumenten heeft dezelfde mate van vertrouwen in online reviews als in persoonlijke aanbevelingen.

Reviews/Beoordelingen kunt u eigenlijk gemakkelijk krijgen, gewoon door ernaar te vragen. De meesten van ons zijn bang om te vragen. Zij geloven dat ze het hun klanten ongemakkelijk zullen maken of dat als ze het vragen niemand het zal doen. De waarheid is dat 7 op de 10 consumenten een beoordeling over het bedrijf zullen geven als u er om vraagt.

Google kijkt naar 3 verschillende factoren bij het bepalen of een beoordeling de ranking beïnvloedt of niet. T.w.:

  1. Aantal beoordelingen:
    Het aantal beoordelingen dat u belangrijk maakt, u heeft minimaal 10 nodig om een ​​echt verschil te maken, maar des te meer des te beter.
  2. Beoordeling Kwaliteit:
    Als al uw reviews een ster hebben, dan komt u in de problemen. Meer sterren is gelijk aan betere rankings. Inversteer dus wat tijd om uw klanten tevreden te stellen en situaties aan te pakken en te verbeteren waar de mensen niet tevreden over zijn.
  3. Review tempo:
    Het tempo waarin reviews momenteel binnenkomen, speelt een rol. Een bedrijf dat binnen 6 maanden geen nieuwe recensie heeft gekregen, maar nog steeds meer reviews heeft dan u, kunt u overwinnen als uw recensies geleidelijk aan binnen komen en een hogere score dan hen hebt. Als uw marketingstrategie veel meer in Facebook toepast dan in SEO, streef er dan naar om als eerste hun reviews te krijgen. Tenslotte hebben de beoordelingen die rechtstreeks bij Google Mijn Bedrijf zijn ingediend een belangrijkere waarde.

Tip: U kunt een directe link krijgen via uw Google Mijn bedrijfsprofiel naar uw reviewpagina. Bouw dit in uw workflow bij het afronden van een project.